Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J57a44r83a 61R50a57n63k

24. 7. 2016 20:57

Jste v poradku, ale to se v CR nenosi, zustante svoji!!R^

0 0
možnosti
Foto

No vidíte a to je častý problém aktivistů a sluníček, tak jak jste ho hezky popsala. Cítí se jaksi morálně nad běžnou populaci, za kterou se ( dle jejich slov) někdy stydí. Aniž by si uvědomili jednoduchou pravdu. Je hezké pomáhat a nepochybně správné, ale neméně důležité je u toho přemýšlet. Tak jako jste zachránila můru z pavučiny, tak jste možná přivodila smrt pavouka. Je klidně možné, že ten pavouk je v dané lokalitě považován za užitečného, právě proto, že loví můry. Možná larva té můry ničí domorodcům úrodu a tím živobytí. Chci tím říci, že pomáhat je ušlechtilé, ale vše se má dít s respektem k místu. To samé je, když sluníčka podporují import utečenců ze středověku do naší kultury. Ve finále to neprospěje ani těm migrantům (těm se má pomáhat jinak a účinněji) a ani Evropanům, je z toho jen import násilí. Problém sluníček je, že sice rádi pomáhají, ale neradi domýšlejí své kroky.

1 1
možnosti

J81a60r77a 37R71a37n84k

24. 7. 2016 20:58

Mohl byste napsat jediny prispevek bez slunicek?8-oRv

0 0
možnosti
Foto

Dobrovolničení je fajn, ale stejně to děláte hlavně pro sebe. Všechno děláme hlavně pro sebe, pro svůj dobrý pocit. A abychom se nějak zabavili. Když tedy zrovna nejsme v situaci, že musíme vydělávat na vlastní živobytí. A po práci se starat třeba o nemocné rodiče.

Takže dokud máte rodiče zdravé a nikdo tady není na Vvás závislý - ještě nemáte vlastní děti - a zřejmě ani partnera, který by chtěl, abyste tu byla s ním, než abyste odjížděla do světa zachraňovat, tak vedete tento způsob života. Pro své potěšení.

Taky přendávám hlemýždě z chodníku, aby je někdo nerozšlápl, to je maličkost. Ale můru bych z pavučiny nezachraňovala, protože zkuste si to představit. Zachráníte všechny můry, ony sice za pár dní stejně už nebudou, protože jejich život je velmi krátký, a umře i pavouk. Hlady. :-) Ale ten pavouk je pro Vás asi hnusný. Ten si potravu nezaslouží? :-)

Tím chci říct, že do přírodních zákonů bych se příliš nemíchala.

A nechci sýčkovat, že příště Vás v té daleké zemi jako bohatou Evropanku třeba zajmou a Vaše rodina a známí tím budou trpět. Budou žebrat zas oni, aby se našla pomoc a stát nakonec zaplatí výkupné. Tyhle rizika dobrodějství v cizině je třeba vzít v úvahu.

4 0
možnosti

J62a98r72a 96R59a96n23k

24. 7. 2016 21:02

:-)Takze svym potomkum vtloukat do hlavy, drz se doma, delej dobro jenom doma a hlavne necestuj.....nikde jsem necetla, ze by autorka pavouka zabila, sama je vzdy prikreji sklenici, podlozim papir a vynesu ven, pokud vidim vcelu v pavouci siti, kazdopadne se pokousim zachranit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 353x
Alex Kropp alias SAMA NA CESTÁCH

 

Světoběžnice, inspirátorka, spisovatelka - průvodkyně do neznáma, která se vydala do světa uchopit své životní poslání a převést ho v každodenní realitu sdílení i altruistické pomoci. Pohodlí domova vyměnila s radostí za nejistotu dobrodružství při cestování a už několik let se věnuje dobrovolnické činnosti ve světě a pomáhá těm, kteří to potřebují.

Její aspirací je sdílení vlastního osobního příběhu:„Cesta životem snovým a smysluplným, okořeněná inspirací a motivací pro druhé k žití plnohodnotných dní” prostřednictvím osobní stránky SAMA NA CESTÁCH (www.samanacestach.cz). 

SDÍLENÍ JE PÉČE, PÉČE JE LÁSKA  A LÁSKA JE NADE VŠE 

 

Seznam rubrik