Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Defenestrace na Hradě by mohla být legrace

Jeho Svatost Dalajláma je geniálním fenoménem, jenž je ve své pravdě, v jednotě s vlastní vírou a ve slově, kterým se na veřejnosti projevuje, což je v dnešním světě velice obdivuhodné. 
Jeho Svatost Dalajláma, Havel a já

Ve čtvrtek ráno odletěl Dalajláma do Milána, opouští naši zemi, ale zanechává zde obdivuhodně hmatatelné vibrace mezi lidmi, kteří obřadně ctí jeho status lidsky osvícené osobnosti, která je 24-7 ve službě lidem.

Jeho na minutu nabitý program jen obřadně transparentuje jak je pro náš současný svět důležitý a jakou nám dává všem naději. Jak moc ho lidé všude na Zemi potřebují, mají ho jako ztělesnění připomenutí, že ještě lidskost, láskyplnost a upřímná bezprostřednost bez povyšování a ega existuje v té nejčistší a nejfamóznější skromné formě jako u dítěte.

Jeho Svatost je geniálním fenoménem, jenž i když může nevědomky vyvolávat rozbroje mezi politickou nicotou a zlovůlí, nic neřeší, je ve své pravdě, v jednotě s vlastní vírou a ve slově, kterým se na veřejnosti projevuje, což je velice obdivuhodné. Nebere si servítky a přitom nepoužívá křivá slova, nadávky, ani servilní připomínky, jen zdůrazňuje, jak je potřeba být čestný, sebevědomý a přímý. Protože pokud člověk není upřímný sám k sobě, je pokřivený a zlomyslný, pak jeho svědomí i vnitřnosti jsou smetištěm negací, v němž se sám udusí vlastní ignorancí a lakotností.

Tu čistoskvoucí energii a naději, kterou tu za pár dní zanechal je dar. Pro nás všechny „Sameťáky”, kteří už ví, že jen materiálno a blahobyt pocitově člověka neukojí a existují i jiné dimenze, jež musí člověk pocítit, aby byl opět bytostí žijící v srdci. Existenciálně se musí propojit přes spirituální a emocionální kvocient do IQ, které mu celé jeho bytí zdůvodňuje. A propojením mysli, těla i duše se vše zhmotňuje a vyústí ve štěstí, které je opodstatněné a pocitově neměnné. Atributy jako je pokora, skromnost a vděčnost jen přizvukují a dodávají všemu lidsky potřebné grády, na které mnozí zapomínají a pak se trápí. Takže pokud žijeme v přetvářce či akceptujeme neakceptovatelné, pak mentálně i psychicky strádáme. A to není vůbec zdravé!

Česká republika má neskutečnou výhodu, že může na své půdě přivítat tak často Dalajlámu, vždyť v porovnání s naší geografickou velikostí je stejně excelentní, protože i když se to zdá neuvěřitelné, jsme pátou nejnavštěvovanější zemí Jeho Svatostí!!!!

A podle mne ON to cítí, ON dobře ví, jaké tady panuje rozčarování po více jak čtvrtstoletí od nabytí kýžené svobody. Naše „demokratické vyhoření”, naše zoufalství a bezmoc s tím, co se děje v politice, jaké nedůstojné akty se dějí na Hradě a jaké kreatury vládnou „naší zemi”.

Proto tady tak často jezdí, je si vědom, že potřebujeme promluvit do duší a opět si stát za svým a nepoklonkovat někomu a nepřijmout za své něco, co se nám příčí a dělá jen ostudu celému státu. Jeho Svatost je ukázkou důstojnosti a osvíceného vědomí, které bychom si měli všichni přisvojit za vlastní a znovu vplout do ulic a ukázat, co v nás dlí. Ne si jen stěžovat a na všechno špatné plivat, to ubližuje jen naší mentálnímu rozpoložení, je třeba vstát, postavit se na zadní a konat. Za člověka nemluví slova, ale činy a každý by si měl být vědom své síly, kterou může zmobilizovat pro dobro většiny!!!

Všudypřítomná apatie, která dlouhodobě panuje mezi veřejností je infekční, je to jako neviditelná morová rána, která nás užírá za živa a my se jen koukáme na to, jak mokvá a hyzdí náš vzhled namísto toho, abychom si uvědomili, že ji jde zahojit a opět dokázat, že jsme zdraví, schopní jedinci, kteří ví, co chtějí a co si zaslouží.

Poradili jsme si přeci s komunisty s Rudým bratrem za zády a svrhli holýma rukama minulý režim, takže opět vejít do ulic a nahlas říci, jak si to představujeme a co opravdu chceme je přece neskutečně jednoduché….

Bude to bezbolestné, bez restrikcí a postihů, žijeme přeci ve svobodné zemi! Ale pokud si vše necháme líbit nic se tady nezmění a už ani Jeho Svatost s jeho projevy nás v budoucnosti nezachrání! Možná sem i přestane jezdit, protože časem pochopí, že je to jako by hrách na stěnu házel...

Vždyť přijel sem s mottem „Odvaha převzít odpovědnost“, které skvěle naformulovalo Forum 2 000 u příležitosti dvacátého výročí od založení této věhlasné konference.

Když se Dalajláma s námi všemi v Lucerně loučil, tak říkal, že nás tady nechává s našimi problémy a je jen na nás, jak si s nimi poradíme a co pro blaho nás všech uděláme. Jsme natolik odvážní a průbojní, abychom se znovu chopili moci, když už tady vše čpí jen močí a hne žlučí?

Jeho Svatost Dalajláma je proti jakémukoliv násilí a já také, ale taková defenestrace je myslím jediné řešení, které se nyní nabízí:-)))). A kdybychom ještě Miloušovi oblékli ty červené trenýrky, tak by to dokonce mohla být legrace! (Defenestrace - legrace, hezky se nám to rýmuje). Možná, kdybychom se na něj vrhli skupinově symbolicky s viktorkou symbolizující vítězství a s nějakým úderným popěvkem jednohlasně zpívaným z plných plic, tak by po několika panácích Becherovky skočil z hradního okna i sám.

Co vy na to milí spoluobčané???

Jsme jen bezduché stádo nebo se vzmužíme a ukážeme těm sebestředným pohlavárům, že už to stačilo a co je moc je příliš??!!!!

Autor: Alexandra Kropp | sobota 22.10.2016 8:30 | karma článku: 18,83 | přečteno: 551x
  • Další články autora

Alexandra Kropp

České tradice Velikonoc jsou ve světě nepochopitelné

Velikonoční svátky, jako tradiční oslava jara, jsou vždy tak trochu pomstou pro ženy. Vždy, když na to přijde a já v cizině vyprávím, jak se svátky „zmrtvýchvstání Ježíše Krista” u nás slaví, všichni nechápavě kroutí hlavami.

18.4.2017 v 7:41 | Karma: 15,46 | Přečteno: 1061x | Diskuse| Ona

Alexandra Kropp

Hospodská etuda aneb Já U zlatého tygra

Už si nevzpomenu, kdy jsem byla v hospodě naposledy, ale když jsem v ČR tak je to skoro povinnost, tudíž návrh, že se sejdeme „U tygra“ jsem nijak nerozporovala. U Zlatého tygra mě políbila pisatelská múza...

19.11.2016 v 7:00 | Karma: 12,71 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Alexandra Kropp

Reflexe Sametové revoluce

Juchů juchů, 17. listopadu je tu! Co by s námi bylo, kdyby ho tenkrát v roce 1989 nebylo!? Svoboda slova, pohybu je tu...

17.11.2016 v 9:57 | Karma: 13,37 | Přečteno: 317x | Diskuse| Společnost

Alexandra Kropp

Barvy podzimu přebila paní zima

Martin na bílém koni letos skutečně přijel, i když o den dříve, ale vyzdobil mi úžasně ranní rozjímání.

10.11.2016 v 8:32 | Karma: 12,26 | Přečteno: 490x | Diskuse| Ona

Alexandra Kropp

Česká země je pestrobarevně malebná a podzimně voňavá…

Ta podzimní nádhera, jež se míhá za okny je daleko výživnější a nesrovnatelně obohacující než to, co nám nabízejí obrazovky mobilů nebo počítačů... Miluji jízdy vlakem a surrealisticky zbarvenou, šťavnatou pestrobarevnou krajinu.

5.11.2016 v 7:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 275x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 353x
Alex Kropp alias SAMA NA CESTÁCH

 

Světoběžnice, inspirátorka, spisovatelka - průvodkyně do neznáma, která se vydala do světa uchopit své životní poslání a převést ho v každodenní realitu sdílení i altruistické pomoci. Pohodlí domova vyměnila s radostí za nejistotu dobrodružství při cestování a už několik let se věnuje dobrovolnické činnosti ve světě a pomáhá těm, kteří to potřebují.

Její aspirací je sdílení vlastního osobního příběhu:„Cesta životem snovým a smysluplným, okořeněná inspirací a motivací pro druhé k žití plnohodnotných dní” prostřednictvím osobní stránky SAMA NA CESTÁCH (www.samanacestach.cz). 

SDÍLENÍ JE PÉČE, PÉČE JE LÁSKA  A LÁSKA JE NADE VŠE 

 

Seznam rubrik